Κέικ αµυγδάλου με επικάλυψη μαρµελάδας

Αν θέλετε να έχετε πάντα γλυκό στο σπίτι μια από τις σίγουρες λύσεις είναι τα κέικ. Τα πιτσιρίκια πάντα το τρώνε με ευχαρίστηση ενώ ...οι διάφορες παραλλαγές που μπορείτε να βρείτε το καθιστούν ένα γλύκισμα που δύσκολα θα το βαρεθεί κάποιος. Σήμερα επιλέγουμε την κλασική συνταγή αμυγδάλου την οποία "πειράζουμε" με την προσθήκη μαρμελάδας!Υλικά:450 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο λιωμένο για το ταψί500 γρ. ζάχαρη500 γρ. αμύγδαλα7 αβγά250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + επιπλέον για το ταψί200 γρ. κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας μας για την επικάλυψηΕκτέλεση:Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι ή το μπλέντερ μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα αλέθουμε λίγα-λίγα. Χτυπάμε στο μίξερ (κατά προτίμηση με το φτερό) το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σκόνη αμυγδάλου. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και με μια ίσια σπάτουλα σπρώχνουμε προς τα κάτω τα υπολείμματα βουτύρου από τα τοιχώματα του κάδου, για να αναμειχθεί καλά το μείγμα.Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Όταν το μείγμα γίνει αρκετά αφράτο, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα .Βουτυρώνουμε ...