Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της αγωνιστικής στη Volley League γυναικών με τον Ολυμπιακό. Οι πράσινες του Γιάννη Καλμαζίδη επικράτησαν 3-0 και ανέβηκαν στην τρίτη θέση.
Το Τριφύλλι είχε τις λύσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και κατάφερε να πάρει δίκαια τη νίκη έχοντας περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ποιότητα στην υποδοχή του.
Το ματς: Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου σετ και καμία δεν κατάφερνε να ξεφύγει μέχρι το 14-14. Σε εκείνο το σημείο οι πράσινες κατάφεραν να τρέξουν 6-2 για να προηγηθούν με 16-20.
var agora = document.getElementById("agora-inread"); var pameStoiximaPgs = targettingValues.keywords.includes("pame-stoixima-pgs"); //var mundialPgs = targettingValues.keywords.includes("mundial"); //var apostoliKatarPgs = targettingValues.keywords.includes("apostoli-sto-katar"); var bestTouch = targettingValues.keywords.includes("best-touch-contest"); var mundialFacts = targettingValues.keywords.includes("mundial-facts"); //|| mundialPgs || apostoliKatarPgs if (agora && (pameStoiximaPgs || bestTouch || mundialFacts )){ agora.remove(); }Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά μειώνοντας στον πόντο (20-21). Αυτό, όμως δεν ήταν αρκετό, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος σε εκείνο το σημείο και κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ με 22-25.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Τι φίλαθλος είσαι; Πάρε μέρος στην έρευνα του SPORT24
20 Ιανουαρίου 2023 14:27Στο δεύτερο σετ οι ερυθρόλευκες έδειχναν να πατούν καλύτερα και κατάφεραν να προηγηθούν με 12-8. Κάπου εκεί όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και προσπέρασε με 13-14. Από εκεί και μετά οι πράσινες κατάφεραν να μεγαλώσουν τη διαφορά και να φτάσουν στο 2-0 σετ με 25-20.
Αντίστροφη ήταν η εικόνα του αγώνα στο τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που ξέφυγε νωρίς στο σκορ φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους πέντε πόντους (8-13).
Ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές, πίεσε στο σερβίς και κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα στο 16-16. Οι ερυθρόλευκες έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το 17-18. Τότε οι πράσινες έτρεξαν επί μέρους 5-0 και ουσιαστικά τελείωσαν το σετ και το ματς με το 25-20 να σφραγίζει τις προσπάθειες των αθλητριών των δύο ομάδων
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3
Τα σετ: 22-25, 20-25, 20-25
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής
Σάββατο 21/01
- ΑΟ Θήρας - ΖΑΟΝ 3-0
- ΑΟ Λαμίας 2013 - ΑΕΚ 0-3
- ΠΑΟΚ - ΑΣΠ Θέτις 3-0
- ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil- ΑΟ Ηλυσιακός 3-2
Κυριακή 22/01
- ΑΣ Άρης - ΑΟ Αιγάλεω 3-1
- Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΑΟ 0-3
Βαθμολογία
- ΠΑΟΚ 35
- ΑΕΚ 31
- Παναθηναϊκός ΑΟ 30
- Ολυμπιακός ΣΦΠ 28
- ΑΟ Θήρας 25
- ΑΣΠ Θέτις 19
- ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 16
- ΑΟ Ηλυσιακός 15
- ΑΣ Άρης 14
- ΑΟ Λαμίας 2013 13
- ΑΟ Αιγάλεω 8
- ΖΑΟΝ 0
Επόμενη αγωνιστική
- ΖΑΟΝ - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
- ΑΟ Αιγάλεω - ΠΑΟΚ
- ΑΕΚ - ΑΟ Θήρας
- ΑΣΠ Θέτις - Ολυμπιακός ΣΦΠ
- ΑΟ Ηλυσιακός - ΑΣ Άρης
- Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Λαμίας 2013